Selecteer een pagina

Lang leve kinderbijslag! Echt even serieus, waar zouden we zijn zonder kinderbijslag? Wij zouden in ieder geval elke maand een hoop minder geld te besteden hebben aan alle kosten van onze schattige kopietjes. We zijn in Nederland maar ontzettend gezegend met zo’n geweldig systeem waarin elke ouder evenveel geld krijgt elk kwartaal om te voorzien in de levensbehoefte van onze kiddo’s. Ik deel vandaag wat tips en trics om te sparen voor je kind, niet voor een autorijbewijs (want geloof me, tegen de tijd dat onze kids auto mogen rijden, hebben ze geen rijbewijs meer nodig  😉  ) , maar voor de dingen die er echt toe doen.

Open een eigen rekening voor je kind

Zodra onze kids geboren waren, ging ik een week of zes later met ze naar onze bank toe om een spaar-en betaal rekening te openen voor ze. En dit is wel waarom… Met drie (straks vier) kinderen is het gewoon handig om voor elk kind een aparte rekening te hebben. Zo houd je gemakkelijk overzicht over wat er naar wie gaat, en wat je voor wie spaart.

Zo storten we elke keer de kinderbijslag op elke rekening apart. Het ene kind heeft het ene jaar gewoon meer behoefte aan nieuwe kleren, of verzorgingsproducten dan het andere.

Ook hebben we er een betaalrekening bij. Zo betaal ik alle dingen die ik voor onze zoon koop, alleen maar met zijn eigen pinpas. Ja het is even lastig, omdat ik nu met maar liefst zeven verschillende pasjes met zeven verschillende pincodes rondloop, maar het is ook zo handig. Ik heb nooit meer dat mijn geld zomaar verdwijnt, omdat ik her en der wat spullen voor de kids heb gekocht, ik weet precies waar het heen is gegaan.

 

Lees verder